Argentinië: Opleidingshulp voor 12 seminaristen van de Argentijnse priestercongregatie van de “Miles Christi”

12/01/2018 Leuven – De priestercongregatie van de “Miles Christi” werd in 1994 in Argentinië opgericht. Vertaald betekent de naam “soldaten van Christus”. Ze willen iets anders dan wat de wereld vaak te bieden heeft. In hun orderegel staat geschreven dat ze een “vulgair, leeg en nutteloos” leven afwijzen en zich met hun blik op Jezus Christus aan het kruis gericht altijd moeten afvragen: “Wat heb ik voor Christus gedaan, wat doe ik voor Christus, wat moet ik voor Christus doen?”

Hun bijzonder apostolaat bestaat uit de pastorale ondersteuning van jongeren en volwassenen. Het doel van hun activiteiten is de “heiliging van de leken”. Zo organiseren ze bijvoorbeeld spirituele retraites en hebben ze daartoe verscheidene groepen in het leven geroepen.

De congregatie is aan het groeien. Op dit ogenblik zijn er twaalf jonge mannen die nog in opleiding zijn. Twee jonge mannen hebben in 2016 hun tijdelijke eerste geloften afgelegd en hebben het ordekleed ontvangen. Het opleidingsgebouw van de “Miles Christi” bevindt zich niet ver van het nationale heiligdom “Onze-Lieve-Vrouw van Lujàn”, dat door de Argentijnen bijzonder wordt vereerd. De heilige paus Johannes Paulus II wijdde tijdens zijn reis in april 1987 het volledige Argentijnse volk toe aan de Heilige Maagd van Lujàn.

Het instituut van de “Miles Christi” groei en gedijt dus, maar daarmee zijn ook uitdagingen verbonden. Door de economische crisis en de inflatie stijgen namelijk alle kosten. Dat treft uiteraard ook de kloosterbroeders – en tevens de mensen die hen normaal altijd ondersteunden. De oversten van de orde maken zich heel veel zorgen over hoe ze voor het levensonderhoud en de opleiding van de jonge kloosterbroeders moeten instaan. Daarom hopen ze dat onze weldoeners hen niet in de steek zullen laten. We hebben hen 2.400 euro beloofd.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood gebruikt.

Mededeling voor gift: 209-02-79 Argentinië

Doe een gift

Schrijf me in voor de digitale nieuwsbrief

Voor een goed databeheer hebben we deze gegevens nodig. Ons privacybeleid