Een anorak voor kinderen in Syrië

FacebookTwitterGoogle+
Zuster Marie-Joseph (rechts) met kinderen van vluchtelingen

Zuster Marie-Joseph (rechts) met
kinderen van vluchtelingen

“Waarom toch laat God toe dat de mensen in Syrië zo veel lijden? Waarom moeten onschuldige kinderen sterven? Waarom schenkt God ons geen vrede, terwijl we er zo voor bidden?” Deze vragen krijgen de zusters elke dag voorgeschoteld door de jongeren van Damascus. Zuster Marie-Joseph Chanaa is geschokt door het lijden dat ze elke dag weer ziet? “De mensen zijn erg getraumatiseerd”, zegt ze. Ook de kinderen zagen mensen met ernstige brandwonden na bombardementen; ze zagen verscheurde lichamen liggen op straat. Telkens ze een explosie horen, rennen ze naar hun ouders en verstoppen zich.” Toch is zuster Marie-Joseph niet van plan op te geven, zelfs niet wanneer al de anderen de hoop opgeven. “Ik zeg steeds: ‘Heer, ik bevind me in uw handen.’ We bidden behoorlijk veel met de mensen, voor Syrië; we bidden elke dag met hen – met de kinderen, met de gezinnen, met de zieken. God is in deze zaak met ons.”

Deze zusters, van de Congregatie van de Zusters van Genade uit Besançon, zorgen voor de mensen in Damascus diekidsdamascus151013 zustermariejoseph door de oorlog vluchteling geworden zijn in eigen land. Nu de winter er aankomt, hebben de zusters aan Kerk in Nood gevraagd om warme anoraks te kopen. Voor 15 euro kunnen we er één wegschenken. Kerk in Nood beloofde 2000 kinderen en jongeren een warme jas. Daarvoor hebben we 30.000 euro nodig.

Elke gift wordt voor deze of gelijkaardige projecten en voor de pastorale opdracht van Kerk in Nood  gebruikt.

Mededeling bij overschrijving: Syrië 330-09-39

FacebookTwitterGoogle+

Samen met u willen wij een helpende hand zijn voor mensen in nood. Dankzij u ondersteunt Kerk in Nood de gelovigen overal waar ze worden vervolgd, verdrukt of in nood verkeren door informatie, gebed en actie.

U kan helpen door:

  • een gift voor een pastoraal project op rekeningnummer IBAN: BE91 4176 0144 9176 en BIC: KREDBEBB (Kerk in Nood vzw – zonder fiscaal attest). Pastorale projecten komen volgens de Belgische wetgeving niet in aanmerking voor de toekenning van een fiscaal attest.

  • een gift voor een sociaal project op rekeningnummer IBAN: BE11 4176 0100 0148 en BIC: KREDBEBB (Hulp en Hoop vzw – met fiscaal attest vanaf € 40,00). Zij die in de loop van het jaar € 40,00 of meer schenken voor een sociaal project, ontvangen het volgende jaar automatisch een fiscaal attest.

Alvast bedankt voor uw steun!

FacebookTwitterGoogle+

Reacties :

Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pontical Foundation